Hlavní obsah

Jedna restaurace škodí druhé. Český „pan Michelin” odkrývá triky konkurenčního boje restauratérů

Maurer: Dobrý kuchař je také trochu klaun. Proto jsou populární otevřené kuchyně, lidé se kuchařům rádi koukají pod ruce.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

Pavel Maurer, který už přes dvacet let učí Čechy jíst lépe, v rozhovoru také vysvětluje, proč nám jídlo, které jsme neměli rádi ve školní jídelně, nechutná ani po letech.

Článek

„Dobrý kuchař je tak trochu klaun. Pozornost miluje, takže trend otevřených kuchyní mu vyhovuje,” míní český expert na gastronomii Pavel Maurer.

„Je zajímavé, že každý národ má nějakou vtipnou přezdívku podle jídla. Francouzi jsou žabožrouti, Italové makaróni. My jsme možná tak trochu šediví knedlíci,“ zamýšlí se ve Výzvě muž, který už přes dvacet let vydává průvodce po českých restauracích.

Proč v jeho hodnocení poráží restaurace v Olomouci i michelinské podniky v Praze? Zasloužilo by si Česko víc slavných hvězdiček? Co je aktuálním trendem v gastronomii? Čím se vyznačuje „super food”? A dá se dobře vařit i levně? Podívejte se v rozhovoru nahoře ve videu.

Doporučované