Článek
Skoro třetina lidí „nechápe“, k čemu jsou dobré znovuzavíratelné obaly čokolád. Podle průzkumu totiž sní hořkosladkou pochutinu najednou. V konzumaci pak vedou Švýcaři, kteří snědí skoro devět kilo čokolády ročně. Kousek tabulky ovšem v ústech trochu zhořkne, když si spotřebitel uvědomí, že z ceny čokolády se dostanou k producentům kakaových bobů jen tři procenta.
Hořkou příchuť pak má i příběh hosta magazínu Barev byznysu, v němž dojde právě i na čokoládové miliardy. Manažer Stanislav Gaj řídil miliardový byznys v e-shopu CZC.cz. V okamžiku, kdy mu zemřela manželka, se ale stal mužem v domácnosti. „Byl to náraz. Snažil jsem se i doma uplatňovat aspoň některé manažerské postupy, abych se úplně nezbláznil,“ popisuje.
Dnes radí firmám, jak překonat odchod otců zakladatelů a také, jak správně využít potenciál zaměstnanců. „Nejčastější chyba je nedůvěra ve své podřízené. Jasně, ze začátku to nedělají tak dobře jako vy sami, ale chce to zatnout zuby a nechat je se to naučit, jinak vás čeká syndrom vyhoření,“ upozorňuje Gaj.
Ten se kromě konzultantské činnosti vrhl na umění a provozuje internetovou galerii Toga, která se zaměřuje na dílo Olbrama Zoubka.
Ekonomický magazín Byznys vysílá celoplošná Televize Seznam každý všední den v premiéře od 14:00 a následně v reprízách od 18:15 a 22:30.
Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.