Hlavní obsah

Havel nás učil nelhat… Takže ano, Babiš má pravdu – stíhání lze objednat, tvrdí vlivný právník

I vrabci si cvrlikají o tom, že trestní stíhání u nás můžete ohnout, říká vlivný právník Karel Muzikář.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Divíme se, že někdo porušuje zákony a sami přitom jezdíme stopadesátkou na dálnici, zamýšlí se Karel Muzikář mladší.

Článek

Boží mlýny melou. A když nám přijde, že moc pomalu, je třeba se naučit odpouštět. Tvrdí to alespoň jeden z nejvlivnějších právníků v zemi Karel Muzikář mladší, který se v novém díle pořadu Kam to bude? otevřeně rozpovídal o víře v Boha, právní stát a také o „kamarádšoftech“ na ministerstvech.

„Že se tu dá objednat stíhání, si cvrlikají i vrabci na střeše. Ale musíme věřit, že se podaří zlepšit fungování našeho právního řádu. Mimochodem to, že nefunguje, je běžné i ve světě. A zlepšíme to jenom tím, že to budeme odhalovat a trestat, ne před tím zavírat oči,“ říká muž, jehož advokátní kancelář pravidelně zastupuje stát v klíčových sporech o miliardy korun.

Pomáhá mu víra v Boha v byznysu? A má člověk důvod věřit českému právnímu řádu, když jej zpochybňují i přední politici? A jak probíhá v Česku lobbing podle člověka, jehož otec je považován za doyena tuzemského zákulisního vlivu? Podívejte se v novém díle Kam to bude? nahoře ve videu.

Premiéru pořadu Kam to bude? sledujte každý druhý čtvrtek od 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované