Hlavní obsah

Tameh ustupuje od reorganizace, nově žádá konkurz

Foto: Seznam Zprávy

Hutě Liberty. Ilustrační foto.

Firma Tameh Czech, která dodávala energie zadlužené huti Liberty Ostrava, požádala soud o přeměnu povolené reorganizace na konkurz. V úpadku je firma od loňského prosince.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Důvodem přechodu na konkurz je skutečnost, že aktuální situace v huti negativně ovlivňuje prodejní proces společnosti, a v reorganizaci tak není možné pokračovat. ČTK to v pátek sdělil mluvčí společnosti Patrik Schober. Úpadek lze řešit reorganizací, nebo konkurzem.

„V rámci prodejního procesu bylo diskutováno několik nezávazných nabídek, nicméně žádná z nich nedosahuje hodnoty ocenění podniku stanovené ve znaleckém posudku společnosti Deloitte, a není tak pro věřitele výhodnější než konkurz, což je podmínka pro pokračování v reorganizaci,“ uvedl Schober.

Dodal, že i v konkurzu ale bude firma usilovat o svůj prodej. Insolvenční správce chce transakci dokončit s investorem, který podal nejvyšší nabídku a avizoval, že převezme i všechny zaměstnance společnosti.

Firma na sebe loni v prosinci podala insolvenční návrh, protože jí huť jako jediný zákazník neplatila za služby, a dostala se tak do druhotné platební neschopnosti. V insolvenčním návrhu tehdy uvedla, že má vůči věřitelům závazky po lhůtě splatnosti převyšující 255 milionů korun.

Události okolo Liberty Ostrava na SZ Byznys

Redakce SZ Byznys dění okolo Nové huti ze skupiny Liberty podrobně sleduje. Nejdůležitější články k tématu jsou k dispozici v níže uvedeném přehledu:

Doporučované