Hlavní obsah

Reuters: Majitel britské pošty se chystá doporučit nabídku Křetínského

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Daniel Křetínský (ilustrační foto).

Oznámení o osudu nabídky na koupi Royal Mail se očekává 29. května.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Společnost International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail, se chystá doporučit závaznou nabídku českého miliardáře Daniela Křetínského na její převzetí. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na osobu obeznámenou se situací. Oznámení o osudu nabídky na koupi jedné z nejstarších poštovních společností na světě se očekává 29. května.

Začátkem měsíce Křetínského investiční firma EP Group zvýšila svoji nabídku na koupi akcií IDS, které ještě nevlastní, na 3,7 libry (přes 107 Kč) za kus, když předchozí nabídku ve výši 3,2 libry londýnská společnost odmítla. Křetínský vlastní ve firmě podíl 27,6 procent.

Dohoda podle zdroje má být spojena s některými závazky pro budoucnost podniku.

IDS a zástupce EP Group se odmítli ke zprávě vyjádřit. BBC již dříve informovala, že správní rada společnosti IDC by měla ve středu doporučit novou nabídku na převzetí.

IDS vlastní také balíkovou síť GLS. Akcie firmy dnes uzavřely na 3,212 libry, což ohodnocuje celou firmu na 3,08 miliardy liber.

IDS minulý týden oznámila, že za loňský fiskální rok, do konce března 2024, snížila ztrátu před zdaněním na 75 milionů liber ze 110 milionů liber v předchozím roce. Uvedla také, že vyplatí mimořádnou dividendu.

Doporučované