Hlavní obsah

Peníze z burzy přináší ovoce. Gevorkyan získal zakázku za 31 milionů eur

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Společnost Gevorkyan ve čtvrtek v tiskové zprávě oznámila úspěch v tendru s evropským výrobcem zbraní. Jedná se o několikaroční kontrakty na vícero výrobků v objemu přibližně 31 milionů eur.

Článek

Společnost Gevorkyan, světový lídr v oblasti práškové metalurgie, uspěla v tendru a získala zakázku od významného evropského výrobce zbraní za 31 milionů eur, tedy za téměř 786 milionů korun. Jméno zbrojaře, pro kterého Gevorkyan vyhrál zakázku, ovšem firma nezveřejnila.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o informačně citlivý průmysl a máme podepsané smlouvy o mlčenlivosti, nemohu poskytovat bližší informace. Mohu však dodat, že se nejedná o žádné zbraně určené pro použití v konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou,“ uvedl pro SZ Byznys Artur Gevorkyan, zakladatel firmy.

Vedení společnosti na čtvrtečním konferenčním hovoru pro investory uvedlo, že kontrakt by měl trvat čtyři roky a může společnosti otevřít dveře ke spolupráci na vývoji dalších součástek.

Artur Gevorkyan vnímá vyhranou zakázku jako zásadní zadostiučinění, protože tendru se zúčastnilo celkem osm renomovaných firem z Evropy a USA. Podle slovenského podnikatele byly ale podmínky tendru velmi náročné.

„Jedná se o víceleté kontrakty na řadu výrobků v objemu přibližně 31 milionů eur. Tak velký kontrakt vyžaduje okamžitou výrobní kapacitu, a tu máme díky investici z IPO, tedy první veřejné nabídky akcií na pražské burze. V dnešní složité mezinárodní situaci zajišťují dlouhodobé smlouvy s výrobci zbraní stabilitu společnosti a poskytují potenciál pro dlouhodobý rozvoj,“ uvádí Gevorkyan.

„Diverzifikace portfolia, která je součástí naší strategie již desítky let, dnes přináší své ovoce. Chci jen zdůraznit, že naše výrobky nejsou určeny k útoku na lidi a u této zásady zůstaneme,“ dodává Andrej Bátovský, finanční ředitel společnosti.

Doporučované