Hlavní obsah

Mars chce za desítky miliard převzít výrobce brambůrek Pringles

Foto: TanyaLovus, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Americký výrobce cukrovinek Mars, mezi jehož značky patří například Snickers nebo M&M, chce za téměř 30 miliard USD (687,4 miliardy Kč) převzít firmu Kellanova.

Článek

Firmě Kellanova patří značky jako Pringles nebo Cheez-It. S odvoláním na informované zdroje to ve středu uvedla agentura Reuters. Dohoda by oficiálně mohla být oznámena během úterý.

Mars nabízí za každou akcii firmy Kellanova 83,50 USD. V úterý akcie uzavřely na ceně 74,5 USD. Mars ani Kellanova na žádost agentury Reuters o vyjádření bezprostředně nereagovaly.

Kellanova se loni oddělila od výrobce cereálií Kellogg. Vlastní také značky Pop-Tarts, Eggo a MorningStar Farms a některé cereálie a nudle.

Mars je rodinným podnikem a kromě cukrovinek a lehkého občerstvení prodává i potravinářské výrobky, jako je rýže Ben’s Original. Má také významné podnikání v oblasti krmiv pro domácí zvířata.

Případná transakce by pro Mars byla dosud největší. Překonala by převzetí firmy Wrigley v roce 2008 za 23 miliard USD.

V odvětví balených potravin se v poslední době uskutečnila řada transakcí. Firmy se snaží zvýšit svůj rozsah, aby zvládly dopady růstu cen a zájmu o léky na hubnutí, který snižuje poptávku.

Doporučované