Hlavní obsah

Livesport loni zdvojnásobil zisk, vydělal 2,22 miliardy korun

Foto: Seznam Zprávy, Livesport Group

Ilustrační snímek.

Skupina Livesport, která se zabývá poskytováním informací o sportovních výsledcích, loni zvýšila čistý zisk o 113 procent na 2,219 miliardy korun.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Technologická firma Livesport, zaměřená na sportovní výsledky a statistiky, byla založena v roce 2006 a cílila zejména na české publikum. Současná světová jednička v oboru nyní oznámila své hospodářské výsledky za loňský rok, ve kterém zvýšila čistý zisk o 113 procent na 2,219 miliardy korun.

Tržby a příjmy z dividend od dceřiných společností v roce 2023 vzrostly o 322 milionů korun. Objem dividend, které si Livesport nechal vyplatit, meziročně klesl o 336 milionů. Čistý obrat se zvýšil 2,8krát na 8,52 miliardy korun.

Přes značku Flashscore společnost rozšířila záběr asi do 50 zemí světa a ke svým službám přidala i sportovní zpravodajství. Skupina, do níž patří Livesport Group Martina Hájka, vlastní i firmu Pragosport, která zprostředkovává vysílací práva na sportovní přenosy, a má podíl také v dopravním startupu Liftago.

Podívejte se: Seznam Zprávy sestavily žebříček 100 nejhodnotnějších českých firem. Kliknutím na řádek v tabulce nebo na interaktivní grafiku je možné zjistit další podrobnosti o umístěné společnosti.

Doporučované