Hlavní obsah

Liberty Ostrava začala rozdávat výpovědi. Vyhazov se týká 1600 lidí

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Únorová demonstrace před branami Liberty. Ilustrační foto.

Hutní podnik Liberty Ostrava, který je od června v úpadku, začal rozdávat výpovědi zaměstnancům. Týká se to asi 1600 lidí. Dostávají dvouměsíční výpovědi nebo mohou odejít dohodou. Řekla to mluvčí podniku Kateřina Zajíčková.

Článek

Většina provozů Liberty Ostrava, která má nyní okolo 4000 zaměstnanců, stojí od loňského prosince, kdy huti zastavila společnost Tameh Czech dodávky energií. Převážná část pracovníků je od té doby doma. Počátkem roku měla firma ještě okolo 5000 zaměstnanců. V červenci huť oznámila, že uzavře koksovnu a propustí 2600 lidí, z nichž 2300 má odejít na podzim.

Okolo 700 lidí už ale z podniku v posledních měsících odešlo samo. „Nejvíce lidí odešlo v červenci, to pracovní poměr okamžitě rozvázalo více než 600 zaměstnanců,“ řekla Zajíčková ČTK.

Pracovníci si nyní výpovědi přebírají osobně. Setkávají se s nadřízeným a personalistou, kteří se zaměstnancem způsob jeho odchodu projednávají.

Slezská huť patří od roku 2019 Liberty Steel Group z koncernu GFG Alliance britského podnikatele Sanjeeva Gupty. Liberty Ostrava vyráběla ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl.

Události okolo Liberty Ostrava na SZ Byznys

Redakce SZ Byznys dění okolo Nové huti ze skupiny Liberty podrobně sleduje. Nejdůležitější články k tématu jsou k dispozici v níže uvedeném přehledu:

Související témata:

Doporučované