Hlavní obsah

Křetínského francouzská televize dostane vysílací frekvenci

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Daniel Křetínský.

Televizní stanice Réels TV, jejíž vznik iniciovala společnost CMI France českého miliardáře Daniela Křetínského, dostane ve Francii vysílací frekvence. Oznámil to dnes francouzský telekomunikační úřad Arcom.

Článek

Francouzský telekomunikační úřad Arcom dnes rozhodl o udělení vysílacích frekvencí 15 uchazečům. Mezi nimi je i televizní stanice Réels TV, jejíž vznik iniciovala společnost CMI France českého miliardáře Daniela Křetínského.

Úřad bude nyní s vybranými zájemci jednat o podpisu desetileté smlouvy.

O udělení 15 pásem mělo zájem 24 subjektů, členové rady francouzského úřadu pak v červenci uspořádali se zájemci o frekvence slyšení. Při prezentaci zástupci Křetínského CMI France řekli, že nová stanice by se měla zaměřit na debatní pořady, dokumentární filmy a na kulturní pořady. Křetínský ve videoprezentaci uvedl, že cílem nové stanice bude „obnova původního konceptu veřejné debaty“, napsala tehdy agentura AFP.

Úřad nyní bude se zájemci jednat o uzavření smlouvy na udělení frekvencí maximálně na deset let. Stanice se musí mimo jiné zavázat k dodržování zásad pluralismu.

Mezi vybranými uchazeči není stanice C8, která byla kritizována za nedodržování etiky a novinářských zásad. Stanice spadá do skupiny miliardáře Vincenta Bollorého. Další Bollorého stanice CNews se dostala do výběru subjektů, kterým chce Arcom frekvence udělit.

Doporučované