Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Jednorožec s českými kořeny Mews získal 100 milionů dolarů na investice

Foto: DC Studio, Shutterstock.com

Mews, poskytovatel softwaru pro hotely, získal další velkou investici. Plánují zrychlit expanzi. Ilustrační foto.

Český „jednorožec“ firma Mews, přední světový poskytovatel systému pro správu hotelů, získal další obří investici. Celkem 100 milionů dolarů jí na rozvoj posílá Vista Credit Partners.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jako teprve třetímu českému projektu se Mews podařilo dosáhnout hodnoty miliardy dolarů. Firma zakladatele Richarda Valtra postavila svůj úspěch na softwaru pro hotely. Po letošním úspěšném roce už její systémy obsluhují více než 5500 značek ubytovacích zařízení v 85 zemích. Významné hráče jako Strawberry, The Social Hub a Airelles Collection nevyjímaje.

Systém od Mews aktivně využívá už 75 000 zaměstnanců hotelů. Pomáhá ubytovacím zařízením se správou rezervací nebo check-inů, s naceněním pokojů, s organizací úklidu nebo s účetnictvím.

Důležitou součástí platformy je platební systém Mews Payments. Od začátku roku se objem plateb, které přes systém prošly, zvýšil o 54 procent a dosáhl více než osmi miliard dolarů, informuje Mews.

Nejnovější investice od Vista Credit Partners půjde do technologií a rozvoje. „Pohostinství je především o lidech, proto se zaměřujeme na vývoj cloudových technologií, které zaměstnancům umožní trávit méně času u obrazovek a více se věnovat hostům. Financování od zkušeného investora, jako je Vista Credit Partners, nám umožní rychlejší rozvoj,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Mews Matt Welle.

Mews využije nové finance na rychlejší akvizice. Posiluje nyní zejména v Severní Americe, kde počet zákazníků vzrostl o 250 procent. „Trh je připraven na konsolidaci. Dosud jsme úspěšně převzali devět firem a finanční prostředky od Vista Credit Partners nám umožní pokračovat v investicích do akvizic prostřednictvím naší divize Mews Ventures,“ uvedl zakladatel Mews Richard Valtr.

Společnost Mews pokračuje v rozšiřování svého produktového portfolia. Mezi nové funkce patří například inteligentní asistent využívající umělou inteligenci nebo systém Mews Kiosk, který výrazně zkracuje čas potřebný na check-in.

Doporučované