Hlavní obsah

Cestovní kancelář Fly Dovolená je v úpadku. V cizině má stovku lidí

Ilustrační foto

Česká cestovní kancelář Fly Dovolená je v úpadku, v současné době je s ní v zahraničí asi stovka klientů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Česká cestovní kancelář Fly Dovolená skončila podle výkonné ředitelky Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) v úpadku. Do zahraničí s ní aktuálně vyjelo asi sto klientů, dalších asi 1100 má zájezd zakoupený a už tedy neodletí, uvedla ČTK

Cestovka, která není členem AČCKA, vydá oficiální prohlášení během dne. Pojištěná proti úpadku byla u pojišťovny Colonnade, která na český trh podle Chaloupkové vstoupila letos. Pojištění je podle informací na webu sjednané na dobu od 1. dubna tohoto roku do 31. března 2025.

„Někteří (klienti) k nám telefonují i na sekretariát asociace a kupují si sami zpáteční letenky domů,“ uvedla Chaloupková. Klientům doporučila, aby se obraceli na pojišťovnu Colonnade. „Pokud si (klienti) zajišťují dopravu sami, měli by si uchovat veškeré doklady s výdaji,“ doplnila.

„Naštěstí se tato situace v zahraničí týká cirka 100 klientů, není to tedy vysoké číslo, já odhaduji, že se to týká tak šesti nebo sedmi hotelů. Těch partnerů, se kterými situaci pojišťovna musí řešit, tedy není mnoho,“ okomentoval situaci místopředseda pro vnější vztahy z Asociace cestovních kanceláří ČR (ACK ČR) Jan Papež. Ani této asociace není Fly Dovolená členem, z jakých zemí se tedy Češi budou vracet není jasné.

Že je společnost v úpadku se ACK ČR dozvěděla přímo od klientů cestovní kanceláře, které už na dovolené zastihly první problémy. „Při první příležitosti, kdy mají lidé nějaký problém, se nám ozývají, tím pádem jsme zjistili, že se něco děje. Navíc Colonnade je naším přidruženým členem, takže pojišťovna nám také dala vědět,“ říká Papež.

SZ Byznys se pokusily kontaktovat přímo cestovní kancelář, nebylo však možné se s ní spojit.

CK Fly Dovolená podle informací na svých webových stránkách nabízí dovolenou do Egypta, Turecka, Maroka, Spojených arabských emirátů, Portugalska, Jihoafrické republiky, na Kypr či na Srí Lanku. Jejím jednatelem je Ján Fignár. Založena byla v roce 2019.

Související témata:

Doporučované