Hlavní obsah

Majitel Seznamu Ivo Lukačovič zvažuje uvedení akcií na burzu

Foto: Seznam

Ilustrační snímek.

Jediný majitel a zakladatel internetové firmy Seznam.cz Ivo Lukačovič zvažuje uvedení akcií firmy na burzu.

Článek

Ivo Lukačovič, který je majitelem firmy Seznam.cz, na online placené platformě Patreon uvedl, že zvažuje uvedení své společnosti na burzu. Je to podle něj něco, co mu leží v hlavě. Mluvčí Seznamu Aneta Kapucianová článek na Patreonu označila za průzkum terénu.

„Mé úvahy o IPO Seznam, které z racionálního hlediska také nedává žádný smysl, mohou spadat do stejné kategorie. Vypadá to jako blbost, bolí to, možná budu muset i trochu bojovat, abych to prosadil, ale nakonec to dopadne dobře,“ uvedl Lukačovič. Zmínil také, že pokud by se IPO Seznamu povedlo, byla by firma v daném segmentu sama.

Lukačovič uvedl, že se mu v minulosti povedlo prosadit několik úspěšných nápadů, které nejprve z pohledu klasického tabulkového managementu nedávaly žádný smysl. Zmínil založení Seznam Zpráv nebo nekonečnou domovskou stránku.

Největší tuzemská internetová firma Seznam.cz loni zvýšila zisk před zdaněním o šest procent na 1,36 miliardy korun. Tržby stouply o 0,2 procenta na 5,94 miliardy korun. Lukačovič Seznam založil v roce 1996. Firma provozuje stejnojmenný vyhledávač Seznam.cz, zpravodajský server Seznam Zprávy, Televizi Seznam, službu Mapy.cz nebo Sbazar, Sreality a Sauto. Nabízí mimo jiné také srovnávač Zboží.cz, Počasí.cz, Prohlížeč nebo video portál Stream.cz.

Podívejte se: Seznam Zprávy sestavily žebříček 100 nejhodnotnějších českých firem. Kliknutím na řádek v tabulce nebo na interaktivní grafiku je možné zjistit další podrobnosti o umístěné společnosti.

Doporučované