Hlavní obsah

Síť stravovaní Perfect Canteen v rukou Američanů. Hopi ji prodalo Aramarku

David Piškanin je spolumajitel a předseda představenstva holdingu Hopi.Video: Zuzana Hodková

Síť Perfect Canteen a Perfect Catering mění majitele. Skupina Hopi, která je ovládá, se dohodla s firmou Aramark, největším poskytovatelem firemního stravování v Česku a světovou dvojkou. Cena jde do stovek milionů korun.

Článek

Za vznikem konceptů Perfect Canteen a Perfect Catering stojí známý kuchař Filip Sajler. Začínal s cateringem pro módní přehlídky a od roku 2009 nabízí i moderní firemní stravování. V roce 2020 pak získal Sajler nového partnera a většinu ve firmě koupila rodinná firma Hopi.

Už tehdy měl Perfect Canteen tržby zhruba 320 milionů korun a vaří pro firmy, jako je Avast, O2, Sazka, Řízení letového provozu, Generali Česká pojišťovna nebo Moneta Money Bank. S Hopi pak přišel prodej přes internet a další noví zákazníci.

Teď ale firma rodiny Piškaninových předává „žezlo“ dál. „Je to relativně nová věc. Zhruba rok jsme jednali s americkou společností Aramark o tom, že síť firemních kantýn společně s cateringem prodáme. A teď už je prodáno,“ řekl v rozhovoru pro Agendu SZ Byznys předseda představenstva Hopi David Piškanin. Gastronomii podle něj Hopi rozhodně neopouští, jen se přesunulo spíše na retail a vlastní řešení.

Aramark je světová dvojka v poskytování stravovacích služeb v oblasti firemního stravování. Působí v Severní Americe a dalších 14 zemích, včetně Spojeného království, Německa, Chile, Irska a Španělska. Na českém trhu je od roku 1992 a kromě firemního stravování nabízí i školní a léčebné stravování či značkové nebo nápojové automaty na pracovištích.

„Mají obrovské know-how, obrovský kapitál a díky tomu bude také jejich pozornost věnovaná tomuto konceptu výrazně větší,“ dodává Piškanin.

Cenu transakce společnosti nezveřejňují, podle Davida Piškanina se jedná o vyšší stovky milionů. „Kdybych se na to podíval z pohledu podnikatelského, tak vstup do Perfect Canteen byl pro nás podnikatelsky úspěšnou investicí, která se zhodnotila,“ dodává Piškanin.

Doporučované