Hlavní obsah

Žalobce navrhne vazbu pro obviněné v chomutovské kauze. Týká se i primátora

Foto: Profimedia.cz

Mezi obviněnými je chomutovský primátor Marek Hrabáč.

aktualizováno •

Žalobce navrhne soudu, aby poslal do vazby tři ze 14 obviněných v kauze údajného ovlivňování veřejných zakázek. Je mezi nimi primátor Chomutova.

Článek

Žalobce navrhne soudu, aby poslal do vazby tři ze 14 obviněných v případu údajného ovlivňování veřejných zakázek. Jsou mezi nimi chomutovský primátor Marek Hrabáč (ANO) a bývalý ředitel Správy a údržby silnic Ústeckého kraje Libor Tačner.

Policie podala návrh na vzetí těchto tří obviněných do vazby, návrh nyní zpracovává státní zástupce, který ho ještě podá Okresnímu soudu v Chomutově. Soud bude mít 24 hodin na rozhodnutí. ČTK to řekla náměstkyně krajské státní zástupkyně Kateřina Doušová.

Policie po zásahu v případu údajných machinací s veřejnými zakázkami v Ústeckém kraji obvinila 14 lidí a pět firem, viní je z několika zločinů spojených s korupcí. Důvodem pro uvalení vazby na tři ze 14 obviněných v případu je podle Doušové obava z maření vyšetřování, ovlivňování svědků a obava z pokračování trestné činnosti.

Součástí vyšetřování je podle Doušové zajišťování majetku. „Policie má zájem zajistit majetek, který by mohl souviset s trestnou činností. Jedná se o milionové částky. Podrobnosti s ohledem na vyšetřování nebudeme poskytovat,“ uvedla.

Doporučované