Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

V okolí Zlína se pohybuje medvěd. Policie nabádá k opatrnosti

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Medvěda spatřil běžec poblíž turistické trasy. Starosta města o situaci informoval místní myslivce.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V sobotu vydala zlínská policie varování před medvědem, který se má pohybovat v okolí města. Poblíž turistické trasy u městské části Kudlov jej zahlédl běžec. Policisté nabádají k opatrnosti při pohybu v lese.

„Událost oznámil muž, který si byl zaběhat a medvěda spatřil poblíž žluté turistické trasy na ulici Březovská. Podle něj se jednalo o dospělého jedince bez mláďat a známek zjevného poranění, který následně odběhl východním směrem,“ uvedla městská policie na svém webu.

Podle Zlínského deníku byla šelma spatřena také v osadě Pindula a v obci Želechovice nad Dřevnicí.

„Informovali jsme naše myslivce na našem katastru, takže oni budou zjišťovat informace, zdali je nějaký pohyb. Nechceme dělat nějaká další opatření, abychom zbytečně lidi neděsili. Domníváme se, že může jít jen o to, že medvěd projde naším katastrem,“ řekl starosta Želechovic nad Dřevnicí Ivo Thurner (STAN) webu iRozhlas.

„Při pohybu v lesních porostech proto dbejte zvýšené opatrnosti, vyhýbejte se nepřehledným a hustě zarostlým místům, pokud budete mít s sebou psa, mějte ho vždy na vodítku. Samozřejmostí by také měl být nabitý mobilní telefon, aby si člověk dokázal v případě potřeby přivolat pomoc,“ vyzývá zlínská městská policie.

O medvědích útocích na Slovensku

Medvědů je na Slovensku víc než třeba před 30 lety, ale za poslední roky nejde o výrazný nárůst populace. Šelma na člověka útočí vzácně, většinou uteče, říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy zoolog a odborník na medvědy Michal Kalaš.

Související témata:

Doporučované