Hlavní obsah

V Krumlově šli na vosy ohněm, teď budou stavět nový bazén

Foto: HZS Jihočeského kraje

Bazén hoří. Oheň vzal s vosami i bazén.

Snaha vyhubit vosí hnízdo vyústila v požár se škodou v desítkách milionů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Požár plaveckého stadionu v Českém Krumlově se po celodenním úsilí podařilo hasičům lokalizovat, avšak škody jsou tak rozsáhlé, že město bude stavět nový.

Řekl to večer zástupce českokrumlovského starosty Dalibor Uhlíř (ČK rozumem a srdcem–Nezávislí).

Požár střechy bazénu likvidovalo 22 jednotek jihočeských hasičů od sobotního rána. Oheň, kvůli němuž bylo třeba vyhlásit třetí ze čtyř stupňů poplachu, zasáhl celou střechu a hasiči jej dlouho nemohli dostat pod kontrolu. Střecha se mezitím začala rozpadat, kus se propadl dovnitř.

Galerie: Jak hořelo v Krumlově

+6

„To, co jsme do plaveckého stadionu za poslední roky zainvestovali v řádu nižších milionů, je pryč,“ řekl během dne místostarosta Uhlíř. „Oheň prohořel střechou dovnitř, zasáhl interiér bazénu, tedy i prostor pro plavání, nosné konstrukce. Hasiči museli rozbít skleněnou stěnu z oken, kterou jsme loni vyměnili, a bylo vidět, jak tam plameny šlehají. Kus střechy se už propadl do bazénu,“ informoval ČTK.

Pro město a jeho okolí je to jediný krytý bazén. Nejbližší je ve Větřní ve vzdálenosti 11 kilometrů. Do dalších měst, jako jsou České Budějovice, Frymburk nebo Lipno nad Vltavou, musí lidé urazit vzdálenost blížící se k 30 kilometrům. Plavecký bazén v Českém Krumlově je nejnavštěvovanějším zařízením ve městě, ročně tam přijde 75 tisíc lidí.

Související témata:

Doporučované