Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

„Už to dopadá na ekonomiku země.“ Jurečkovi lidé proto digitalizují i o víkendu

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Jurečka nabídl své zkušené lidi na pomoci s digitalizací stavebního řízení, problém už prý dopadá na celou vládu.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) popsal, že experti na digitalizaci z jeho resortu už dva týdny intenzivně pomáhají s digitalizací stavebního řízení.

Článek

Hledají cestu, jak operativně vytvořit řešení, aby bylo možné digitalizaci stavebního řízení „zfunkčnit“. Tak popsal práci svých IT expertů ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Jak už Seznam Zprávy informovaly, Jurečka své lidi nabídl na pomoc Ministerstvu pro místní rozvoj.

„Experti z MPSV na tématu posledních dva a půl týdne intenzivně pracují. I v průběhu víkendu,“ přiblížil ještě ministr naléhavost celé situace.

Pomoc svého týmu měl Jurečka sám Ivanu Bartošovi nabídnout ve chvíli, kdy podle jeho slov se digitalizace od 1. července nepovedla. „Už to není problém jen MMR, ale už to dopadá i na vládu a na ekonomiku a není mi to jedno,“ vysvětlil ministr práce.

Podle něj není pravda, že by jeho lidé neměli zkušenosti s digitalizací tak složitého systému. „Děláme takové projekty, jako je Digitální stavební řízení, jen nám nehaprují a nepíše se o tom. Prostě fungují,“ uvedl ministr.

Konkrétně ovšem nechtěl hodnotit ani stav digitalizace stavebního řízení ani možnou analýzu, která má faktickou funkčnost popisovat a o které se v posledních dnech spekuluje.

„Zkazky hodnotit nebudu,“ dodal Jurečka.

Doporučované