Hlavní obsah

U Hustopečí na Břeclavsku hoří porost, v nemocnici skončil popálený senior

Foto: Hasiči Zdislava, Seznam Zprávy

Snímek je ilustrační.

aktualizováno •

Vzhledem k horku a suchu bylo riziko, že by se oheň mohl rychle šířit. Hasiči jej po třetí hodině odpolední dostali pod kontrolu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Hasiči u Hustopečí na Břeclavsku zasahují u požáru porostu v nepřístupném terénu, požár ještě před 15:00 dostali pod kontrolu. U události vyhlásili druhý stupeň poplachu. Požádali o vrtulník s bambivakem, nakonec ale nebyl potřeba. ČTK to řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Záchranáři ošetřili popáleného seniora, letecky jej transportovali do nemocnice, řekla jejich mluvčí Michaela Bothová.

Oheň se rozhořel v nepřístupném terénu na desítkách metrů. „Na místo byl vyslán i vrtulník s bambivakem, nakonec ale nebyl zapotřebí, požár jsme dostali pod kontrolu,“ řekl mluvčí. Druhý stupeň byl podle něj vyhlášen i proto, aby na místo hasiči dostali další cisterny s vodou. Vzhledem k horku a suchu bylo riziko, že by se oheň mohl rychle šířit.

Záchranáři evidují jednoho zraněného. „Senior utrpěl popáleniny prvního až druhého stupně, po ošetření jsme jej k další péči letecky transportovali do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla Bothová. U popálenin se rozeznávají čtyři stupně, nejvážnější je čtvrtý.

Druhý stupeň požárního poplachu znamená, že se zásahu účastní do deseti hasičských jednotek. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Související témata:

Doporučované