Hlavní obsah

Krajské volby

Čekáme na první výsledky
Výsledky voleb
StranaHlasy
ČSSD+DOMOV
0
JIH 12
0
ODS+TOP 09+STO
0
ČSSD+ČiKR
0
SOCDEM+SproK+RH
0

Volby do Senátu

Čekáme na první výsledky
Výsledky voleb

Šéf hasičů se omluvil za povodňovou kritiku Krnova

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Vlček.

aktualizováno •

Kritická vyjádření směrem ke krnovské radnici byla nešťastná, říká šéf hasičů Vladimír Vlček. Starostovi města se za ně omluvil.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Šéf hasičů Vladimír Vlček se omluvil za kritiku, kterou během povodňové situace směřoval na starostu Krnova Tomáše Hradila. Výtky se týkaly zejména údajně opožděné evakuace a nevhodné volby evakuačních center.

„Co se týče evakuačních center v Krnově, musíme si otevřeně říct, že nebyla úplně ideálně zvolena, protože některá z těch evakuačních center byla zatopena. To je záležitost, která primárně jde za krizovým štábem Krnova,“ řekl Vlček na tiskové konferenci v neděli.

S pětidenním odstupem v pátek ale v rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že jeho výroky byly „nešťastné“. Informace, které dostával od hasičů na místě, podle něj nebyly úplně korektní.

„Já jsem si to vysvětlil s panem starostou a nechci se k tomu v tuto chvíli dál vyjadřovat, ani to hrotit. To, co je důležité a co je třeba říct, je to, že teď je třeba zvládnout tu situaci. To znamená likvidaci a obnovu toho území, což je jednoznačná priorita, na které jsme se s panem starostou shodli,“ doplnil Vlček pro Seznam Zprávy.

Možné negativní dopady, které mohlo jeho prohlášení mít, nechtěl dále komentovat.

Omluvu od šéfa hasičů potvrdil i starosta Krnova Tomáš Hradil. „Je to jednoduché. Včera večer mi volal pan generál Vlček a omluvil se mi. Řekl, že jeho výroky nebyly šťastné a že se mi omlouvá,“ řekl Seznam Zprávám.

Kritika ze strany dalších aktérů – například od ministra životního prostředí Petra Hladíka (KDU-ČSL) – ho nicméně i nadále mrzí.

„Já už jsem říkal, že jsem z toho roztrpčený. Já jsem teď v mateřské školce, kde se intenzivně pracuje na tom, aby děti mohly chodit do školy a školky, a už opravdu nemám energii se v tom dál babrat a řešit, co kdo řekl a neřekl. My si trváme na tom, že jsme všechno udělali naprosto správně, a odpovědnost už si teď musí nést lidé, kteří ty výroky říkali,“ komentoval kritické výroky, které se na vedení města v posledních dnech snesly.

Doplnili jsme vyjádření generální ředitele Hasičského záchranného sboru ČR Vladimíra Vlčka.

Doporučované