Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

„Reakce na hrůzostrašnou politiku vlády.“ Exposlance ODS nalákali Motoristé

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Boris Šťastný.

Lékař a bývalý poslanec ODS Boris Šťastný se vrací do politiky. Stane se předsedou pražské buňky strany Motoristé sobě.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ještě na jaře bývalý poslanec ODS Boris Šťastný veřejně mluvil o svých plánech kandidovat za ANO. Nakonec ho ale nalákala úplně jiná strana - Seznam Zprávám nyní potvrdil, že se stane předsedou pražských Motoristů sobě.

„Poté, co jsem v reakci na hrůzostrašnou politiku Fialovy vlády dospěl k rozhodnutí vrátit se po více jak deseti letech do politiky, obdržel jsem hned několik nabídek politických subjektů. Nakonec jsem přijal nabídku Motoristů,“ řekl Šťastný.

„Není to jen ideová blízkost, moc mě baví být u něčeho tak nového, unikátního a s takovým tahem na branku,“ zdůvodnil své rozhodnutí, které přišlo krátce po úspěchu Přísahy a Motoristů ve volbách do Evropského parlamentu.

Lékař a kdysi vlivný poslanec ODS Boris Šťastný působil ve Sněmovně v letech 2006 až 2013. Byl i expertem strany na zdravotnictví a poradcem Václava Klause v době jeho prezidentství. Před jedenácti lety ale z řad občanských demokratů odešel, protože podle něj strana „opustila své ideje“.

Šťastný byl také ošetřujícím praktickým lékařem bývalého prezidenta Miloše Zemana. Letos na jaře pak oznámil, že chce kandidovat v nadcházejících senátních volbách za ANO. Zájem měl o obvod číslo 17 – Prahu 12. Z toho ale sešlo a přednost dal Motoristům.

Doporučované