Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Při havárii závodníka na motocyklových závodech v Jičíně se zranilo pět lidí

Foto: X/@hzskhk

Nehoda historického motocyklu v Jičíně.

Závodníka a dva diváky záchranáři převezli do nemocnice. Na místo byl poslán i vrtulník, který ale nakonec odletěl prázdný.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pět lidí bylo dnes před polednem zraněno při havárii závodníka mezi diváky při závodech historických motocyklů Cena města Jičína. Záchranáři dva diváky a závodníka odvezli do nemocnice v Jičíně. Dva diváky ošetřili na místě. ČTK to řekly mluvčí záchranářů a policie Lucie Hanušová a Iva Kormošová.

Závodníka záchranáři převezli do nemocnice s bolestmi zad, hrudníku a nohy. Jeden z převezených diváků měl podezření na zlomeninu nohy a druhý měl povrchové zranění. „Na místo jsme vyslali čtyři pozemní posádky a vrtulník, který nakonec odletěl prázdný,“ uvedla Hanušová.

Cena města Jičína se jezdí na běžných silnicích v Koněvově a Markově ulici a po západním obchvatu města na silnici I/35. Nehoda se podle policie stala u kruhového objezdu, na němž se stýká Koněvova ulice a obchvat.

„Okolnosti nehody vyšetřujeme. Předmětem vyšetřování bude i zajištění pořadatelské služby,“ uvedla mluvčí policie. Organizátoři závodů nehodu nekomentovali. „Zatím se nebudeme vyjadřovat. Vše vyšetřuje policie,“ řekl ČTK předseda pořádajícího Automoto klubu Český ráj Jičín Dalibor Vik.

Závody po nehodě pokračují. Dnes jsou na programu tréninky, v neděli od 08:00 samotné závody. Závodů se účastní závodníci s historickými stroji. Nejmladší motocykly jsou zhruba dvacetileté, nejstarší byly vyrobené před druhou světovou válkou. Principem závodu je takzvaná jízda pravidelnosti, kdy závodník je odměňován za to, že jednotlivá kola absolvuje v co nejpodobnějších časech.

Po dobu víkendových závodů jsou ulice i obchvat pro běžnou dopravu uzavřeny a řidiči musejí jezdit objížďkami.

Související témata:

Doporučované