Hlavní obsah

Požár na Domažlicku přeskočil ze skládky na budovy, hasiči kolabovali

Foto: HZS Plzeňského kraje, Seznam Zprávy

Požár na Domažlicku, při kterém začal hořet i rodinný dům.

aktualizováno •

Desítky hasičů zaměstnal v neděli rozsáhlý požár, při náročném zásahu kvůli vysokým teplotám některé z nich museli ošetřit záchranáři.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Hasiči v neděli zasahovali kvůli rozsáhlému požáru v Mlýnci u Postřekova na Domažlicku. Začala zde hořet hromada pneumatik a požár se rozšířil i do okolních budov. Policie bude případ prověřovat pro podezření z obecného ohrožení.

Požár, který začal na skládce pneumatik, se rozšířil na další budovy. Byl mezi nimi i blízký rodinný dům. Na místě podle mluvčího krajských hasičů Michala Holečka zasahovalo osmnáct jednotek i chemická laboratoř kvůli měření zplodin hoření.

„Podle velitele zásahu se jedná o velmi komplikovaný zásah, požárem bylo zasaženo několik budov. Hasiči zatím provádějí požární obranu a chrání okolní budovy, dokud nebude na místě dostatek sil a prostředků pro požární útok,“ řekl pro ČTK Holeček.

Kvůli vysokým teplotám zkolabovali čtyři hasiči. Proto byla u požáru také záchranná služba. Záchranáři také ošetřili jeden úraz a asi dva lidi s popáleninami malého rozsahu.

„Tři posádky jsou na místě,“ řekl Seznam Zprávám mluvčí plzeňské záchranné služby Lukáš Uherek. „Vyslali jsme na místo vůz pro mimořádné události, abychom byli připraveni i na nějaké další kolapsy,“ doplnil.

Podle policejní mluvčí požár zasáhl několik budov bez obyvatel. „Domažličtí policisté jsou na místě události a na místo požáru je také přivolán policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Starosta Postřekova Petr Anderle uvedl, že obec zajišťuje pro hasiče občerstvení.

Doporučované