Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Policie: Zprávy, že na litvínovském gymnáziu se střílelo, nejsou pravdivé

Foto: Radek Cihla, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

aktualizováno •

V litvínovském gymnáziu ráno zasahovala policie kvůli násilnému vniknutí neznámé osoby. Muž se do budovy vloupal pod vlivem drog. Odpoledne se začala šířit fáma, že šlo o Ukrajince se zbraní, policie však informaci dementovala.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Policie ráno zasahovala v budově gymnázia v Litvínově na Mostecku. Dostala oznámení o násilném vniknutí neznámé osoby. Na místě bylo několik policejních hlídek, studenty policisté evakuovali do autobusů.

Krátce po 9:00 policie oznámila, že zadržela podezřelého. „Policisté ve spolupráci s Městskou policií Litvínov omezili podezřelou osobu na osobní svobodě,“ uvedla policie.

Mostecká okresní státní zástupkyně Naďa Voláková Seznam Zprávám napsala, že muž, který se v minulosti již dopustil trestné činnosti, byl pod vlivem drog. „Jednalo se o prostého ranního zloděje, či poškozovatele cizí věci, a to v důsledku návykových látek, co se vloupal do budovy a studenti jej spatřili,“ uvedl Voláková.

Policejní mluvčí Václav Krieger doplnil, že 38letý muž ukradl v budově gymnázia tři vložky zámků a dekorační patronu. „Budovu opustil až s příchodem studentů a přitom poškodil dveře. U nedalekého obchodu se měl zmocnit z vozidla peněženky s platební kartou,“ napsal Krieger.

Při zásahu na gymnáziu nebyl nikdo zraněl. Školu opustilo několik desítek studentů. Šéf litvínovské městské policie Martin Klika Seznam Zprávám řekl, že policisté měli podezření, že by mohl muž ve škole střílet. „Proto došlo okamžitě k evakuaci,“ uvedl Klika.

Podle něho však následně policisté zjistili, že muž u sebe žádnou zbraň neměl. „Ve škole jen poničil dveře. Poté byl zadržen v supermarketu při krádeži,“ doplnil Klika. Budovu školy opustili policisté po 13:00 a předali zástupci ředitele.

Odpoledne policisté na sociální síti X dementovali šířící se zprávy, že zadržený byl mladý Ukrajinec se zbraní a že to nebylo poprvé, co se na gymnáziu střílelo. Policie ČR ve svém tweetu obě informace označila za nepravdivé.

Událost policisté vyšetřují jako spáchání trestného činu krádeže vloupáním. V současné době mu hrozí až tři roky vězení. „Pachatel bude řešen ve zkráceném přípravném řízení,“ dodala Voláková.

Doporučované