Hlavní obsah

Policie zadržela mladíka, který vyhrožoval vystřílením třídy

Foto: Policie ČR, Seznam Zprávy

Policisté našli při domovní prohlídce airsoftové a vzduchové zbraně i nože.

Osmnáctiletý muž souhlasil se spácháním činu na filozofické fakultě, vyjadřoval se o něm kladně. Podle spolužáků si plánoval pořídit zbrojní průkaz.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Kriminalisté zadrželi osmnáctiletého studenta, který podle nich vyhrožoval svým spolužákům vystřílením třídy jedné ze škol v Praze 8. Veřejně také dával najevo, že si chce pořídit zbrojní průkaz, a opakovaně před svými spolužáky souhlasil s tragickou střelbou na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Při domovní prohlídce u zadrženého studenta našli airsoftové a vzduchové zbraně i nože, informovala dnes na webu pražská policie.

V minulých dnech policisté přijali oznámení o podezřelém chování osmnáctiletého studenta, který navštěvuje jednu ze škol v Praze 8. Muž měl slovně vyhrožovat spolužákům, že vystřílí třídu, a výslovně sdělil nenávist vůči některým z nich. Řeči ohledně agrese vůči spolužákům a společnosti podpořil sdělením, že si má v úmyslu pořídit zbrojní průkaz.

Kriminalisté také zjistili, že opakovaně před svými spolužáky vyjadřoval kladný vztah ke střelbě na filozofické fakultě, slovně souhlasil se spácháním tohoto činu a měl prohlašovat, že by to udělal stejně.

Mladík je stíhaný pro trestné činy nebezpečné vyhrožování a schvalování trestného činu, za které mu hrozí až tři roky vězení. „Kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, což soud neakceptoval, a stíhání bude vedeno na svobodě,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Doporučované