Hlavní obsah

Obchodní centrum Máj trvale uzavřelo vnitřní dětské hřiště Lvíčkov

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Obchodní dům Máj v centru Prahy se zhruba po dvouleté rekonstrukci otevřel veřejnosti letos 24. června.

Amadeus Real Estate, majitel obchodního centra, údajně pracuje na novém projektu, který prostory dětského hřiště Lvíčkov využije. Společnost se chce nyní zaměřit na zábavu pro starší děti a dospělé.

Článek

Pražské obchodní centrum Máj k 30. září trvale uzavřelo vnitřní dětské hřiště Lvíčkov. Společnost Amadeus Real Estate (ARE), která Máj vlastní, o tom informovala na facebookovém profilu hřiště. Důvodem uzavření je podle serverů e15 a iDnes nízká návštěvnost. Kvůli chybějícímu stavebnímu povolení obchodní centrum Máj už dříve zrušilo dětské hřiště na střeše budovy.

„Snaha oživit centrum Prahy aktivitami pro rodiny s dětmi, po nichž existovala veřejná poptávka, se v reálu ukázala jako hůře splnitelná. Máj se tedy dále bude kromě zde provozovaných obchodů, služeb a food courtu soustředit na zábavu pro starší děti a dospělé,“ stojí ve vyjádření na facebooku. Společnost ARE podle něj aktuálně pracuje na novém projektu, který prostory dětského hřiště Lvíčkov využije.

Z informací na facebooku také vyplývá, že online vstupenka pro dítě od jednoho roku od pondělí do pátku stála 450 korun, o víkendu a o svátcích se zvedla na 550 korun. Za dospělého online vstupné vždy vyšlo na 150 korun. Při zakoupení na místě bylo vstupné pro děti i dospělé o 40 korun dražší. Děti do jednoho roku měly vstup zdarma.

Obchodní dům Máj v centru Prahy se zhruba po dvouleté rekonstrukci otevřel veřejnosti letos 24. června. Rekonstrukce stála 4,5 miliardy korun. V devíti patrech nabízí Máj obchody, restaurace, zábavní centra či střešní vyhlídkovou terasu.

Ještě před otevřením vyvolali kontroverze dva několikametroví pohybující se motýli s trupem napodobujícím stíhačku Spitfire od výtvarníka Davida Černého, které majitelé nechali osadit na fasádu budovy. Kritiku od některých architektů i části veřejnosti následně po otevření sklidily interiéry zábavních center v horních patrech obchodního domu.

Doporučované