Hlavní obsah

Novinářka zrušeného pořadu 168 hodin Nora Fridrichová končí v ČT

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Nora Fridrichová.

aktualizováno •

Z jednání s mými přímými nadřízenými před týdnem vyplynulo, že se mnou už nechtějí spolupracovat. Považovala jsem tudíž za logické navrhnout vedení televize svůj odchod, napsala Fridrichová na síti X.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Známá novinářka Nora Fridrichová končí po 24 letech v České televizi.

Jako první to zveřejnil oborový server Mediář s tím, že informaci potvrdila mluvčí veřejnoprávního média Vendula Krejčová. „Nora Fridrichová v České televizi končí. Pracovní poměr byl ukončen oboustrannou dohodou k 31. srpnu 2024. Obě strany se dohodly, že žádné další detaily nebudou komunikovat,“ sdělila Krejčová.

Fridrichová odchází měsíc poté, co se vedení ČT rozhodlo po osmnácti letech zrušit publicistický pořad 168 hodin, který moderovala a jehož byla i dramaturgyní. V neděli večer si ho v průměru zapínalo kolem půl milionu lidí.

Fridrichová, specializující se roky na politiku, dostala nabídku v ČT zůstat a věnovat se sociálním tématům. V rozhovoru, který v půli srpna poskytla Seznam Zprávám, uvedla, že svou budoucnost ještě nemá promyšlenou.

Teď na síti X napsala: „Z jednání s mými přímými nadřízenými před týdnem vyplynulo, že se mnou už nechtějí spolupracovat. Považovala jsem tudíž za logické navrhnout vedení televize svůj odchod, což jsem obratem učinila, a dnes jsme ho stvrdili dohodou a podáním ruky.“ Oznámení doplnila poděkováním svému nyní již bývalému zaměstnavateli i divákům.

Nabídku zůstat v ČT dostali i další členové týmu 168 hodin.

„Všichni reportéři nabídnuté pozice uvítali a nastoupí do nich postupně již od příštího týdne,“ uvedla mluvčí Krejčová. Působit budou v pořadech Reportéři ČT, Newsroom či Černé ovce.

Doporučované