Hlavní obsah

Krajské volby

Průběžné výsledky voleb v ČR
Sečteno 99,99 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 820
ODS
140 049
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 132

Volby do Senátu

Průběžné výsledky 1. kola voleb
Sečteno 99,96 %
Výsledky voleb

Muže z Loun obvinili z nedovoleného ozbrojování, střílel poblíž koupaliště

Foto: David Neff

Senior v Lounech držel zbraň nelegálně. Ilustrační fotografie.

Policisté na Lounsku řešili střelbu na veřejnosti už podruhé v krátké době. Ani v jednom případě nebyl nikdo zraněn.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Policie obvinila 75letého seniora z Loun z výtržnictví a nedovoleného ozbrojování poté, co střílel v bytě nedaleko koupaliště. Zjevně neměl v úmyslu nikomu ublížit, událost se tak obešla bez zranění. Hlídka ale zjistila, že nemá zbrojní průkaz a zbraně má tedy nelegálně. V tiskové zprávě o tom dnes informoval mluvčí lounských policistů Jakub Mareš.

„Vzhledem k události, která se před nedávném udála v Libčevsi, hlídka s balistickou ochranou vyrazila na místo události a učinila opatření pro zajištění bezpečnosti v okolí,“ uvedl k zásahu Mareš. Hlídka v Lounech poté zaslechla další výstřel a podařilo se jí najít byt, z něhož střely vycházely. „V bytě se nacházel 75letý muž, který se hlídce ke střelbě doznal, předmětné zbraně složil a v důsledku svého jednání byl zadržen,“ doplnil Mareš.

„Od kriminalistů si vyslechl obvinění nejen z trestného činu výtržnictví, ale i přečinu nedovoleného ozbrojování,“ dodal mluvčí.

Jedná se o druhý podobný případ v okrese v krátké době. V Libčevsi u nahlášené střelby zasahovali policisté koncem června. Muž, který střílel z domu na ulici, skončil v péči psychiatrů.

Související témata:
Lounsko

Doporučované