Hlavní obsah

Krajský výbor ANO navrhl Hrabáče vyloučit

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Předseda ANO Andrej Babiš už předem potvrdil, že Hrabáč vyloučen bude.

Krajský výbor ANO navrhl vyloučit Marka Hrabáče z ANO, podle Andreje Babiše se tak stane. Podle krajského předsednictva bylo poškozeno dobré jméno hnutí.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ústecké krajské předsednictvo ANO navrhlo vyloučit obviněného primátora Chomutova Marka Hrabáče z hnutí. ČTK to sdělil předseda ANO Andrej Babiš, který dodal, že se tak stane a „prakticky už je (Hrabáč) vyškrtnut“.

Stanovy říkají, že má návrh regionu ještě potvrdit předsednictvo hnutí. Podle vyjádření krajského předsednictva, které Babiš ČTK zaslal, je potřeba ctít presumpci neviny, dokud pravomocně nerozhodne soud, zároveň ale zahájením trestního stíhání primátora pro podezření z páchání závažné trestné činnosti bylo jednoznačně poškozeno dobré jméno hnutí, tím spíš, že má jít o trestnou činnost páchanou v souvislosti s výkonem veřejné funkce.

Ve vyjádření předsednictvo kraje též uvádí, že se s Hrabáčem, kterého policie zadržela, nelze spojit, nemůže se tedy k navrženému vyloučení vyjádřit. S ohledem na další možné poškozování jména hnutí ANO je podle krajské organizace třeba věc řešit neprodleně.

Výbor ANO, který tvoří předsednictvo a šéfové krajských organizací, vyškrtl chomutovského primátora z kandidátky do zářijových krajských voleb. Měl být volebním lídrem ANO v Ústeckém kraji.

Související témata:

Doporučované