Hlavní obsah

Jeden soused střílí stromy, další čekali na létající talíř, popisují čtenáři

Foto: Unsplash, Seznam Zprávy

Čtenáři popisují problémy, které přináší život se sousedy (ilustrační snímek).

Každý pátý Čech se potýká se sousedskými sváry, ukázal nedávný průzkum. Jak bizarní, ale také urputné mohou být, popisují ze svých zkušeností také čtenáři Seznam Zpráv.

Článek

Redakce Seznam Zpráv vybrala do Fóra čtenářů zajímavé názory z diskuze u článku o sousedských sporech.

Karel Houzar: Ve vesnici, odkud pochází manželka, prodávali stavební pozemky. Domy si tam postavily i tři rodiny, které si chodí stěžovat na obec, že když se na podzim hnojí pole, tak to venku dva dny smrdí. Kokrhání kohouta, mňoukání kočky a štěkot psa jsou v jejich stížnostech evergreen. Už si byly stěžovat i na to, že jim na zahradu občas přiletí včela, tak ať zakážou místním dvěma včelařům chovat včely v určité vzdálenosti od obce. Místo toho, aby byly rády, že si mohou každé ráno koupit čerstvé mléko přímo od producenta, med, vejce od místních, čerstvou zeleninu a ovoce téměř bez chemie, které pěstují 300 metrů od obce, tak všem jenom otravují život.

Jaromír Valenta: U nás soused střílí z kulovnice vršky stromů, které se mu zdají být příliš vysoké, stříhá trávu přes plot, protože je vysoká, má fotopasti v ptačích budkách a podobně. Zatím policie mlčí, teda spíš nic nedělá, je to jednodušší.

Florian Novák: V paneláku soused kouřil na balkoně, další dělal mejdan ve dvě ráno, což jsem vyřešil vypnutím jeho jističe. Na vesnici zase sousedka pouští v pět ráno kdákající slepice nebo jiný pálí bordel pod rouškou tmy, když větráte.

Jiří Musil: Když narazíte s velkou pravděpodobností na verbežské sousedy jako my, tak si rychle raději sjednejte advokáta. Přijde vás to sice na nějaké peníze, zato ušetříte nervy. Měli jsme též takové u nás v obci jako sousedy a byli ze sekty Adventisté sedmého dne. Neuznávají naše zákony a Sedmým dnem je u nich pracovní neděle (den klidu), a celý tento den dělali (mimo jiné) strašlivý bordel. Mlátili celý den až do noci venku i uvnitř vším možným tak, že i vlaštovky na jaře, když přilétly, tak raději hned odlétly. Počítali ovšem se vším - měli za dveřmi sbalené kufry s přesvědčením, že až nastane předpovězený Armagedon (což mohlo být podle nich už ten následující den), tak jen pouze oni se svými příznivci budou jediní, kdo přežijí, a to tak, že si pro ně přiletí Ježíš Kristus v létajícím talíři, nacpe na palubu a odnese je na planetu, která je bez problémů. Jediným přijatelným zákonem je pro ně korupce, a také to tak na úřadech vypadalo. Nezbylo nám nic jiného než zapojit advokátní kancelář. Pak vypadli zase o kus dál „obšťastnit“ svou přítomností jiné.

Petr Škrabal: Mládí jsem prožil na malém moravském městě, v bytovce. Sousedka ve vedlejším bytě chytala výpary z jídla, které stoupaly z bytu pod ní, do zkumavek a poté je odnášela na OPBH, aby si tam čichli, co za blafy vaří sousedka bydlící pod ní.

Fórum čtenářů

Redakce Seznam Zpráv vybírá nejzajímavější příspěvky z diskuze čtenářů (některé mohou být redakčně kráceny). Zajímají nás vaše názory na aktuální témata a vážíme si diskutérů, kteří debatují slušně, k věci a dodržují kodex diskuzí SZ.

Své postřehy k tématu můžete redakci Seznam Zpráv také psát na e-mail forumctenaru@sz.cz.

Oliver Kchapus: Postavil jsem si na chatě pergolu a soused nás přestal zdravit, už je to 14 dní. A dnes ráno jsem zjistil, že společný chodník, co nám vede z parkoviště, je asi z pěti metrů odkopaný z jeho strany. Když jsem se ho zeptal, proč to je odkopané, tak že je to jeho půlka chodníku. No, volat na to nikoho nebudu, ale budu to muset nějak řešit. Hlavně že se máme rádi.

Ladislav Chalabala: Můj soused chová na kšeft spousty papoušků. Voliéry jsou natočené přímo pod moje okna. On si v klídku „hajá“ na odvrácené straně. On neslyší nic a já mám vřeštící bestie poslouchat celý den? Na mou výzvu, ať si voliéry odhluční, přestal se mnou komunikovat úplně.

Doporučované