Hlavní obsah

Dívka podezřelá z útoku v domažlické škole je v nemocnici

Foto: Policie ČR

Policie během úterního zásahu v Domažlicích.

Policie případ vyšetřuje pro podezření z pokusu o vraždu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Školačka, která je podezřelá z úterního útoku na základní škole v Domažlicích, je hospitalizovaná.

Policie informovala, že ji hlídka do „nemocničního zařízení s režimovým opatřením“ převezla po výslechu.

Případ kriminalisté vyšetřují pro podezření z pokusu o vraždu. „S ohledem na věk podezřelé i poškozených, kterými jsou žáci druhého stupně základní školy – tedy osoby mladší 15 let, nebudeme k případu sdělovat žádné bližší informace,“ uvedla na webu policejní mluvčí Pavla Burešová.

Znovu nicméně vyvracela fámy šířící se především na sociálních sítích, že podezřelá má cizí státní příslušnost. „Tuto informaci zdůrazňujeme i přesto, že u takto nešťastné události, jako je tato, nehraje státní příslušnost žádnou roli, obzvlášť pokud jde o děti.“

Jak již bylo zmíněno, k útoku došlo v úterý. Dívka se na žáky vrhla ještě před začátkem vyučování. Rychle ale zareagovala jak učitelka ve třídě, tak ředitel školy, kteří jí zabránili, aby napadla někoho dalšího. Od ředitele si pak policisté útočící žačku přebrali.

Napadení školáci nebyli podle policie v ohrožení života.

Svědci události, se kterými Seznam Zprávy hovořily, spekulují o motivu činu, protože žačka měla pobodat žáky ze své bývalé třídy, odkud v minulém roce propadla. Informace nelze ale nezávisle ověřit.

Doporučované