Hlavní obsah

Žena porodila v sídle sekty, ona i dítě jsou ve vážném stavu

Foto: Pixabay.com

Žena porodila v sídle centra Ohnivý drak. Ilustrační fotografie.

Ženu, která porodila v sídle sekty v Plasích, pupeční šňůra propojovala s dítětem více než 12 hodin. Matku i její dceru záchranáři transportovali do nemocnice, obě jsou ve vážném stavu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Během pondělního odpoledne vyjížděla zdravotnická záchranná služba v doprovodu policie do Plas na Plzeňsku, kde po domácím porodu zkolabovala matka. Na místě však zjistili, že žena porodila již předchozí den a pupeční šňůra ji s dítětem propojovala více než 12 hodin, píše Blesk.

Domácí porod se měl odehrát v sídle centra Ohnivý drak a sekty Život v srdci. Jejím vůdcem má být Lukáš S., který se sám označuje jako Bůh Šašek a pravidelně publikuje videa na YouTube. Právě v jednom z posledních videí je slyšet, jak mu někdo mimo záběr říká, že je rodička v kritickém stavu.

Záchranáři ihned po příjezdu zahájili resuscitaci. Na místo dorazil i vrtulník, který novorozenou holčičku i s matkou transportoval do Fakultní nemocnice Lochotín. Obě jsou v současnosti ve vážném stavu. Podle ČTK věc prověřuje policie pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Související témata:

Doporučované