Hlavní obsah

Výdej kufrů už Letiště Praha zvládá bez větších problémů, zpoždění přetrvávají

Foto: Seznam Zprávy

Lidé čekali na kufry i několik hodin. Ilustrační fotografie.

Pražské Letiště Václava Havla se v posledním týdnu potýká s řadou zpoždění, ke komplikacím docházelo i během odbavování zavazadel. Situace by už měla být klidnější, cestující mají však i nadále možnost reklamací.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Zpoždění na pražském Letišti Václava Havla pokračují i nadále. Situace s odbavením zavazadel, která byla během prvního prázdninového víkendu komplikovaná, by nicméně měla být stabilizovaná. Letiště by tak mělo zvládat výdej zavazadel bez větších problémů, uvádí v tiskové zprávě handlingová dceřiná společnost českého letiště Czech Airlines Handling (CSAH), která se na letišti stará o odbavení zavazadel.

Letiště už také deaktivovalo krizovou linku pro cestující, kteří se na dovolené ocitli bez svého zavazadla. „Díky pomoci kolegů z letiště je plánovaný provoz zajištěný a neočekáváme žádné výrazné problémy,“ uvedla mluvčí pražského letiště Klára Divíšková v tiskové zprávě.

Pokud by se cestujícím stalo, že na svůj kufr budou v Praze čekat déle než hodinu, mají stále možnost vyplnit u reklamační přepážky formulář. Handlingová společnost pak cestujícím zavazadla doveze zdarma na adresu uvedenou ve formuláři. Letiště cestujícím nadále doporučuje, aby si na palubu letadla brali nejnutnější věci, zejména hygienické potřeby a léky.

Minulou neděli a začátkem týdne z Prahy do cílových destinací odletělo devět letadel bez zavazadel. V Praze tak zůstalo více než 1000 kufrů, které letiště odeslalo do cílových destinací i s několikadenním zpožděním. Od úterý už neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Cestující čelili i zpožděním při výdeji zavazadel, na která někdy čekali i několik hodin.

Představitelé letiště mezi důvody komplikací jmenovali přetíženost vzdušného prostoru, zpoždění letadel a nedostatečný počet zaměstnanců dceřiné společnosti CSAH, která se o odbavení zavazadel stará. Letiště Praha se kvůli problémům s odbavením zavazadel snaží získat brigádníky. Od srpna do CSAH nastoupí krizový manažer, jehož úkolem bude zejména strategické plánování činností handlingové společnosti s ohledem na nepravidelnosti v provozu.

Doporučované