Hlavní obsah

Ve stanici metra Hlavní nádraží spadla omítka, ve směru na Háje nelze vystupovat

Foto: DPP/Petr Hejna

Soupravy metra ve stanici Hlavní nádraží v důsledku spadlé omítky nezastavují. Ilustrační fotografie.

Cestující směřující na hlavní nádraží mají využít sousední stanici Muzeum, odkud se také prodloužila autobusová linka AE, která spojuje pražské hlavní nádraží a ruzyňské letiště.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ve stanici metra Hlavní nádraží na lince C v centru Prahy spadla v sobotu ráno na část nástupiště betonová omítka. Nikdo se nezranil, cestující ale nemohou ve směru na konečnou Háje ve stanici vystupovat ani nastupovat, soupravy metra tudy jen projíždějí. Lidé, kteří první den letních prázdnin směřují na nádraží a nemohou vystoupit, by měli podle dopravního podniku použít sousední stanici Muzeum.

Vstup a výstup ze stanice Hlavní nádraží ve směru na Háje byl ráno uzavřen kvůli havarijní opravě části stropu, uvedl pražský dopravní podnik na webu. Jak dlouho práce a omezení potrvají, zatím není možné odhadnout, odpověděla na dotaz ČTK mluvčí společnosti Aneta Řehková. „Cestující jsou směrováni do stanice Muzeum,“ dodala. Autobusová linka AE, která spojuje pražské hlavní nádraží a ruzyňské letiště, byla prodloužena do zastávky Muzeum.

Omezení kvůli spadlé omítce ze stropu začalo dnes před 8:00. Na místo vyjeli i pražští hasiči, kteří tam zasahovali s kolegy z dopravního podniku. „Na část nástupiště spadla betonová omítka. Událost se obešla bez zranění,“ napsali na síti X.

Doporučované