Hlavní obsah

Hasiči v Boskovicích na Blanensku dohašují požár skladové haly

Foto: HZS Jihomoravského kraje, SZ

U požáru zasahuje deset jednotek hasičů.

aktualizováno •

V Boskovicích na Blanensku hoří skladová hala s textilem o rozměrech 60 × 30 metrů, plameny se dál nešíří. Byli vysláni speciální technici k lokalizaci ohnisek požáru.

Článek

Hasiči v Boskovicích na Blanensku dohašují požár skladové haly s textilem o rozměrech 60 × 30 metrů. K vyhledávání ohnisek vyslali speciální techniku, na místo vyrazil i statik. ČTK to řekl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Událost je bez zranění, příčina a škoda zůstávají v šetření.

U požáru rozlehlé skladové haly s textilem zasahuje deset jednotek hasičů, řekl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Požár vypukl kolem 02:00. Událost měli hasiči hlášenou krátce po 02:15. Hasičům se podařilo krátce po 06:30 požár lokalizovat, informovali na síti X. Kvůli rozsahu požáru hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. Na místě bylo 19 jednotek z Blanenska, Vyškovska, Brněnska i krajského města, ještě před 09:00 se ale začaly jednotky stahovat.

„Probíhá rozebírání konstrukcí, jednotky postupně redukujeme,“ uvedl Venclovský před 09:00. K požáru ale hasiči naopak vysílají speciální techniku z Jihlavy a Hlučína, a to na vyhledávání ohnisek požáru a rozkrývání požářiště. Nasadí pásové rypadlo s univerzálním dokončovacím strojem. Na místo na popud hasičů vyrazil i statik.

„Používáme výškovou techniku, plameny se dál nešíří, lokalizován ale požár zatím není,“ řekl Příkaský ČTK. Podle záběrů, které hasiči zveřejnili, se v části objektu propadla střecha.

Město Boskovice na facebooku informovalo, že požár zasáhl firmu, která se zabývá sběrem, svozem a dalším využitím textilního odpadu v průmyslovém areálu mezi Chrudichromskou a Dřevařskou ulicí. Město doporučilo obyvatelům, aby nevětrali.

Doporučované