Hlavní obsah

Útočník napadl v Praze nožem šest lidí. Policie ho zadržela

Foto: Renata Matějková , Seznam Zprávy

Benzinová stanice, kde se útok odehrál, je částečně obehnaná policejní páskou.

aktualizováno •

K napadení došlo na Argentinské ulici. Tři zraněné si po útoku převzala záchranná služba, jeden z nich potřeboval převoz do nemocnice. Dvaapadesátiletého útočníka policie na místě zadržela.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pražská policie řeší napadení šesti lidí nožem v ulici Argentinská v Praze 7. Záchranáři po útoku ošetřili tři osoby.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová řekla agentuře ČTK, že v péči měli muže, který utrpěl řezná poranění v horní části těla, nebyl v ohrožení života a ve stabilizovaném stavu ho převezli do nemocnice. Další dva lidé utrpěli povrchová zranění, zdravotníci je ošetřili na místě a nebyl nutný jejich transport do nemocnice.

Mluvčí pražské policie Jan Rybanský Seznam Zprávám řekl, že muž napadl nožem motorkáře. Podle vyšetřovatelů před tím podezřelý verbálně a fyzicky napadl dalších pět osob.

Podle Rybanského policisté zjistili, že muž byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal zhruba 1,7 promile alkoholu. „Policisté vyloučili, že by šlo o teroristický čin,“ doplnil policejní mluvčí.

Na místě činu byl také žalobce z Městského státního zastupitelství v Praze. V současné době se zvažuje právní kvalifikace, za kterou bude útočník nejspíše obviněn.

Kde se útok odehrál?

Související témata:

Doporučované