Hlavní obsah

Porucha vedení zastavila vlaky v České Třebové

Foto: Renata Matějková , Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

aktualizováno •

Porucha trakčního vedení zastavila v noci na pondělí vlaky na hlavním koridoru v České Třebové. Omezení se týká desítek spojů, včetně rychlíků a mezinárodních vlaků.

Článek

Omezení provozu vlaků kvůli poruše trakčního vedení na hlavním koridoru v České Třebové potrvá zřejmě do 7:30 až 8:00. Vyplývá to z informací státní Správy železnic a dopravce České dráhy.

„Podle informace od dispečera došlo před 2:00 k prasknutí napínacího lana trakčního vedení a jeho pádu do kolejiště,“ sdělil médiím mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka. Situaci pak zkomplikovalo najetí nákladního vlaku do poškozených drátů. Na opravě se pracuje podle Kavky od chvíle, kdy byl zhruba ve 4:00 vlak vyproštěn.

Některé noční vlaky nabraly kvůli omezení podle webu Českých drah až tříhodinové zpoždění. V úsecích Choceň – Česká Třebová a Česká Třebová – Ústí nad Orlicí byla zavedena náhradní autobusová doprava. Vlaky s nezávislou trakcí mohou podle Kavky úsekem jezdit sníženou rychlostí.

Pro řadu pasažérů ve vlacích nebylo podle očitého svědectví reportéra Seznam Zpráv nepříjemné jenom to, že se nedostali včas do svých cílových stanic. Kritizovali i fakt, že je dráhy o riziku velkého zpoždění už při nástupu neinformovaly. A to přesto, že havárie se stala ve dvě hodiny ráno a ve čtyři ráno začala oprava troleje. Avšak cestující, i když v Praze, v Pardubicích či v Kolíně nastupovali až v době, kdy trat stála, se o rýsujícím se zpoždění nedozvěděli - aby třeba mohli zvolit jiný způsob cesty na východ republiky.

Související témata:
Zpoždění vlaků

Doporučované