Hlavní obsah

První týden senátora Šlachty: „Mám na ně nabito“

Foto: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Nově zvolený senátor za obvod Břeclav Róbert Šlachta.

Nový senátor za obvod Břeclav a předseda hnutí Přísaha Róbert Šlachta strávil první týden v nové práci. Své voliče informuje pravidelně o svých dojmech na sociálních sítích. Jeho zápisky předkládáme v jen mírně upravené podobě.

Článek

Glosu si také můžete poslechnout v audioverzi.

Šťastné slovo

Pravidelná sobotní glosa Jindřicha Šídla o věcech, které hýbou politikou a společností a kterých jste si třeba nevšimli, nebo nechtěli všimnout.

Svodka událostí na území Malé Strany v uplynulém týdnu.

První den v práci senátora

V úterý jsem byl poprvé přivolán na místo „Senát“. Říká se mu také „horní komora“, což jsem po analytickém vyhodnocení důkazů vyhodnotil tak, že tu je důvodné podezření na existenci i „dolní komora“. V tomto nebyly zatím zjištěny žádné další poznatky, bude dále prověřeno.

Do Senátu jsem vešel přes vrátnici –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ stejně jako při minulé realizaci návštěvy ústavní instituce „Úřad vlády“ na nedalekém nábřeží Edvarda Beneše v červnu 2013 jsem nejprve předložil svůj služební průkaz. Vzápětí jsem byl vypuštěn, aniž bych tentokrát musel použít připravené beranidlo. Situaci na služební kameře dokumentoval můj asistent, záběry budou promítnuty ve vánočním vydání Otázek Václava Moravce.

Po systematickém provádění úkonu sledování a vyhodnocování stop se mi podařilo ztotožnit osobu „předsedy“ Senátu jménem VYSTRČIL (křestní neznám). Ten chlápek se mi nezdá. Sedí tu už čtrnáct let za ODS, což znamená, že nám nutně někdy musel procházet spisy. A pokud neprocházel, jsem připraven nějaký takový spis založit.

Druhý den v práci senátora

V Senátu se dělá politika, nebo jak jsme vždycky říkali kdysi s klukama na baráku na Zbraslavi, „nejvyšší forma organizovaného zločinu“.

Výslechem svědků –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ senátorů bylo mnou zjištěno, že v Senátu zasedá 81 poslanců a poslankyň. To znamená 80 podezřelých a já. Jak vždycky říkám, nejvíc je člověk podezřelý sám sobě. To byl vtip. Pro jistotu jsem si ale umístil do své kanceláře odposlouchávací zařízení. To nebyl vtip.

Má žádost o preventivní rozmístění prostorových odposlechů do kanceláří ostatních senátorů a monitorování jejich telefonního a datového provozu byla bohužel zamítnuta Obvodním soudem pro Prahu 1 usnesením se zdůvodněním „Dej si mokrej hadr na hlavu, to ti to minule nestačilo?“

Třetí den v práci senátora

Mou činnost ústavního činitele se snaží sabotovat Seznam Zprávy, které se mi snažily klást otázky, jak můj deklarovaný zájem o vznik chráněné krajinné oblasti (CHKO) na soutoku řek Dyje a Morava souvisí s nezištným sponzorským darem 100 tisíc korun, který Přísaze věnoval ustanovený Fabičovic František, jemuž patří v této oblasti pozemky.

Otázky Seznam Zpráv a úvahy, jestli bych takového sponzora v době zaměstnání u Policie ČR okamžitě nesebral a nestrčil na půl roku do chládku, než by začal zpívat, považuji za útok na svobodně zvoleného senátora.

Kluci ze Seznamu se asi budou hodně divit, až zjistí, že název „Soutok“ není chystaným pojmenováním CHKO, ale krycím jménem zásahu, kterým hodlám ubránit svobodný výkon mého mandátu.

Čtvrtý den ve funkci senátora

Můj první týden proběhl v relativním klidu, pouze dnes došlo k drobnému nedorozumění –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s kolegou senátorem M. Č. (1972), střední postavy, hnědé vlasy, oblečen v oblek, který přišel zjistit, zda hodlám zasednout v nějakém senátorském výboru či klubu.

Toto jsem po zkušenostech z předchozího zaměstnání vyhodnotil jako jasný pokus o korupci své osoby a odsouzeného jsem okamžitě za použití služebních hmatů a chvatů zatknul. Bohužel se ukázalo, že došlo k omylu, kolega ale mou omluvu v nemocnici přijal a mile se se mnou rozloučil slovy „ať už hlavně vypadnu, protože u něj žádný stovky milionů ani tuny zlata nenajdu“.

Aby se nedivil. Zajistil jsem tu během svého prvního týdne nějaké pachovky, hodím to klukům do laborky a povolám sledku. Ještě uvidíme, kdo se bude smát naposledy. Myslím, že na ně mám slušně nabito.

Doporučované