Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Lipavský: Pokud Piráti odejdou z vlády, podám demisi a skončím ve straně

Foto: Renata Matějková , Seznam Zprávy

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský mluvil o případném odchodu od Pirátů.

Pirátský ministr zahraničních věcí Jan Lipavský by v případě odchodu Pirátů z vlády podal demisi. Zároveň avizoval, že pokud by skončil, odešel by i ze strany.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) prohlásil, že pokud Piráti odejdou z vlády, podá demisi. Reagoval tak na současnou vládní situaci.

„Zároveň bych s tím asi spojil i odchod z této strany, protože v tuto chvíli už nevnímám, že to, co zaznělo na tiskové konferenci, bych já byl schopen podepsat,“ reagoval Lipavský na dnešní tiskovou konferenci Pirátů.

Pokud by se Piráti rozhodli ve vládě skončit, vnímá, že je k podání demise vázán jak politicky, tak prakticky. K jaké straně by se případně přidal, nechtěl komentovat.

„Tohle není fotbal, abych dvě nebo tři sezony běhal za Spartu a pak nastoupil za Slavii. Uvidíme, co přinese další týden,“ dodal. Ministr Lipavský se momentálně účastní zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku, do Prahy přijede v úterý.

Premiér Petr Fiala (ODS) dnes oznámil, že chce v nejbližší době požádat prezidenta Petra Pavla o odvolání vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše ke konci září. Není podle něj schopen manažersky dotáhnout digitalizaci stavebního řízení do úspěšného konce. Fiala nicméně opakovaně zmínil, že je s prací Lipavského spokojený a že jeho rozhodnutí neznamená „vyhazov“ Pirátů z vlády.

Doporučované