Hlavní obsah

Nejbohatší muž světa o české političce: Jourová je ztělesněné byrokratické zlo

Foto: Frederic Legrand - COMEO, Shutterstock.com

Elon Musk.

Aktuálně nejbohatší člověk planety, dobyvatel vesmíru a zakladatel „elektrické“ automobilky Tesla Elon Musk, se opřel do končící české eurokomisařky Věry Jourové. Podle něj je „ztělesněním banálního byrokratického zla“.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nejmovitější muž světa, americký podnikatel Elon Musk, není schopen rozlišovat mezi dobrem a zlem a je propagátorem zla, je přesvědčena končící místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová (dříve za ANO). V rozhovoru se serverem Politico také řekla, že sociální síť X, kterou Musk relativně nově vlastní, je nyní hlavním centrem šíření antisemitismu.

Musk si to nenechal líbit a k Jourové se jmenovitě na své sociální síti v noci na pátek středoevropského času vyjádřil. Volně přeloženo o Jourové napsal: „Věra Jourová je ztělesněním banálního, byrokratického zla.“

Jourová, která se s Muskem často rozcházela v názoru na fungování sociálních sítí, uvedla, že se sice se třiapadesátiletým miliardářem nikdy nesetkala osobně, ale i bez toho by řekla, že „ze všech šéfů, které jsem potkala, je jediný, který není schopen rozlišovat dobro a zlo“.

Anketa

Změnila se síť X (Twitter) po převzetí Muskem?
Je tolerantnější
28 %
Je nenávistnější
72 %
Celkem hlasovalo 8004 čtenářů.

Letos v létě Evropská komise uvedla, že firma X, jak se Twitter mezitím přejmenoval, podle předběžných závěrů porušuje pravidla Evropské unie o digitálním obsahu, za což jí hrozí pokuta.

Musk, který je výrazným podporovatelem Donalda Trumpa, republikánského kandidáta do blížících se prezidentských voleb v USA, tvrdí, že je absolutním zastáncem svobody slova.

Společnosti Elona Muska

Co vlastní: SpaceX | Tesla | The Boring Company | Neuralink | x.AI | X (Twitter)

Co vlastnil v minulosti: PayPal | Zip2 | SolarCity | OpenAI

Foto: kovop, Shutterstock.com

Elon Musk a Twitter, dnes X.

„Digitální platformy ve špatných rukou mě opravdu děsí,“ řekla nicméně Jourová, podle níž velké technologické společnosti mají obrovskou moc. V rozhovoru dále poznamenala, že Musk posiluje nenávist a je „propagátorem zla“.

Foto: Účet X věry Jourové, Seznam Zprávy

Věra Jourová.

Rozhovor s Věrou Jourovou přinesou Seznam Zprávy o víkendu.

Muskova sociální síť X

Elon Musk založil novou firmu X Corp., která pohltila firmu Twitter. Vytvořil „aplikaci X“, která nahradila celou řadu funkcí, od sociální sítě přes komunikaci a seznamku až po platby, nákupy nebo taxi.

Více o Muskově vizi ve starším článku SZ:

Doporučované