Hlavní obsah
Velký znak České republiky

Volby do Senátu

Výsledky 2. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Fiala udělil týmu hokejistů medaili Karla Kramáře, sám dostal dres

Foto: https://x.com/P_Fiala

Petr Fiala si připíjí s kapitánem hokejové reprezentace Romanem Červenkou.

aktualizováno •

Premiér Petr Fiala přijal v Kramářově vile české hokejisty. Tým od premiéra dostal medaili Karla Kramáře a pamětní listy. Fiala získal na oplátku podepsaný dres a zlatou mediali.

Článek

Čeští hokejisté po oslavách zamířili dnes odpoledne ve 13 hodin na oficiální setkání s premiérem Petrem Fialou (ODS) do Kramářovy vily.

Předseda vlády ocenil hokejisty, kteří získali zlato na mistrovství světa. Každý od premiéra dostal pamětní list a celý tým i medaili Karla Kramáře. To je nevyšší ocenění, které může předseda vlády udělit.

„České hokejisty jako hokejový fanoušek rád přijmu, udělal jsem to před dvěma lety, když naše reprezentace získala bronzovou medaili, a udělám to i teď, a to s ještě větší radostí, protože je to zlatá medaile, je to titul mistrů světa, který jsme navíc získali na domácím mistrovství,“ uvedl premiér Fiala pro Seznam Zprávy.

Premiér na oplátku od hokejistů z rukou Romana Červenky dostal podepsaný dres. Prezident hokejového svazu Alois Hadamczik premiérovi v projevu poděkoval za podporu a nasadil Fialovi na krk zlatou mediali.

Medaile Karla Kramáře

  • Je to nejvyšší ocenění udělované předsedou vlády České republiky s hodnotou pamětní medaile.
  • Medaile byla vytvořena v roce 2008 při příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády. Pojmenována je po prvním československém premiérovi Karlu Kramářovi.

Zdroj: Úřad vlády

Prezident Petr Pavel přijme na Pražském hradě českou hokejovou reprezentaci ve čtvrtek v 11 hodin.

„Udělení vyznamenání hokejistům ve čtvrtek není v plánu – ostatně lepší ocenění, než je zlatá medaile z mistrovství světa, už asi nemohou dostat,“ napsala ve vyjádření pro Seznam Zprávy mluvčí prezidenta Eva Hromádková.

Pavel navštívil několik utkání českých hokejistů v pražské O2 areně, a to včetně finálového zápasu, v němž Česko porazilo 2:0 Švýcarsko. Hráčům Pavel poděkoval také osobně hned po utkání. Přímo v šatně rovněž ocenil organizaci letošního MS v hokeji, konaného v Praze a Ostravě.

Čeští hokejisté se stali mistry světa po 14 letech a po 39 letech se jim to podařilo na domácím ledě.

Podívejte se, jak vypadaly oslavy na Staroměstském náměstí:

+23

Článek aktualizován po setkání českých hokejistů s premiérem Petrem Fialou.

Doporučované