Hlavní obsah

Policie vyšetřuje Hřibův Operátor ICT. Bývalý primátor pochybení nepřipouští

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Současný pražský náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib pochybení odmítá.

Policie se zabývá výhradami některých úředníků vůči akciové společnosti hlavního města Prahy Operátor ICT. Server Neovlivní upozorňuje, že firma je spojená s někdejším pražským primátorem a současným náměstkem Zdeňkem Hřibem.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Poté, co jeden z bývalých manažerů společnosti Operátor ICT kritizoval postupy firmy, která provozuje systém výdeje karet Lítačka, si nechalo hlavní město zpracovat audit. Výhrady někdejšího člena vedení se podle serveru Neovlivní potvrdily do té míry, že se případem začala zabývat policie. Těsně před prázdninami si pak pražská hospodářská kriminálka vyžádala z magistrátu konkrétní smlouvy spojené s fungováním společnosti Operátor ICT. Jde o desítky dokumentů.

S firmou Operátor ICT je spojený i někdejší primátor a současný pražský náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib, který v minulosti prohlásil, že je na společnost, „která je v přímé odpovědnosti Pirátů“, hrdý.

Sám Hřib žádná pochybení nepřipouští, vše podle něj funguje, jak má. Audit se podle Hřiba týká především práce samotných úředníků, nikoliv samotné společnosti. Server Neovlivní nicméně upozorňuje, že Hřibova reakce je v rozporu se zadáním auditu, který kvůli pochybnostem navrhli sami úředníci.

Doporučované