Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Policie šetří incident na koleji Hvězda. Student sledoval spolubydlící kamerou

Foto: Jan Beránek, Seznam Zprávy

Kolej Hvězda, ilustrační fotografie.

aktualizováno •

Na studenta, který umístil kameru na jednu z toalet koleje Hvězda, bylo podáno trestní oznámení. Z koleje byl okamžitě vyloučen pro hrubé porušení mravů, případ řeší policie.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Ředitelství kolejí a menz Univerzity Karlovy podalo trestní oznámení na zahraničního studenta, který na dívčí toalety na pražské koleji Hvězda umístil kameru.

Kamera byla odhalena minulý týden, o incidentu byl ihned zpraven rektorát Univerzity Karlovy, ředitelství koleje a menzy a oddělení bezpečnostního technika. Ředitelství koleje vyzvalo studenty z příslušného patra o součinnost a po hlubším šetření se potvrdilo podezření na studenta z Japonska.

Nález kamery potvrdila Seznam Zprávám vedoucí koleje Jitka Jánošová: „Našla se kamera, kterou na krátký čas umístil student na záchod. Student se přiznal a z koleje byl vyhozen.“ Dodala, že kolej věc řeší: Nález všude nahlásili a ubytovaní studenti obdrželi informativní e-mail. Paměťovou kartu z kamery zadržela policie.

Nahrávací zařízení podle ní našla jedna ze studentek, ukryté bylo pod toaletní mísou. Její prioritou však je, aby se studenti na koleji cítili komfortně: „Jsme rádi, že se viník přiznal a že se na kolej Hvězdu vrátil klid a bezpečí,“ uvedla Jánošová.

Foto: Jan Beránek, Seznam Zprávy

Dotčené toalety na koleji Hvězda

Studentovi byla okamžitě vypovězena ubytovací smlouva za hrubé porušení mravů a kolej ihned opustil. Vedení koleje na něj krom toho podalo trestní oznámení na Policii ČR, která činí kroky v rámci trestního řízení. O případu byla také informována studentova domovská škola v Tokiu a japonské velvyslanectví.

Tiskový mluvčí Policie ČR Richard Hrdina Seznam Zprávám napsal, že může potvrdit, že se policie případem zabývá. „V této věci se jednalo o přestupek proti občanskému soužití, který byl oznámen příslušnému správnímu orgánu k prošetření,“ vysvětlil. Studentovi podle něj hrozí pokuta.

Před budovou Hvězda většina ubytovaných o incidentu slyšela, téměř nikdo ho ale nechtěl příliš komentovat. Pro Seznam Zprávy se vyjádřil pouze muž jménem Radomír, který se na koleji nyní cítí méně bezpečně. „Je to strašný, pomalu nemám slov,“ řekl na místě reportérovi.

Doplnili jsme o informace z místa.

Doporučované