Hlavní obsah

Policie na D8 zastavila auto s 30 migranty, někteří prchali, jedna žena zemřela

Foto: Shutterstock.com

Po cizincích, kteří se pokoušeli utéct, pátral také vrtulník.

aktualizováno •

Policisté v pondělí večer na dálnici D8 u Veltrus zastavili nákladní auto, které převáželo asi 30 migrantů. Někteří se pokusili neúspěšně utéct. Ve voze byla také jedna mrtvá žena, uvedla policie.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Policie o případu informovala na síti X. Hlídka vozidlo zastavila po 20:00. Cizinci byli ukrytí v návěsu, ve kterém byla také jedna mrtvá žena.

Podle policie šlo o takzvané tranzitní migranty, Česko tedy nebylo jejich cílovou destinací. „Bohužel prvotní informace z místa hovoří o jedné zemřelé osobě,“ uvedla policie.

Po cizincích, kteří se pokoušeli utéct, pátral také vrtulník. „Všechny osoby jsou nyní omezené na osobní svobodě, pátrání po okolí je čistě preventivní a nemáme informace o tom, že by se někomu podařilo utéci,“ sdělili policisté.

Podle záchranářů jsou zadržení migranti ve špatném zdravotním stavu.

Záchranáři se snažili oživit zhruba třicetiletou ženu v bezvědomí. „Po desítky minut trvající resuscitaci byla lékařkou konstatována smrt,“ uvedli na síti X.

Ostatní uprchlíky záchranáři vyšetřili, převoz do nemocnice ale nebyl nutný. Předali je za policejní asistence do speciálního autobusu hasičů.

Související témata:

Doporučované