Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Otec dítěte vzal učitelku v mateřské škole jako rukojmí, ohrožoval ji nožem

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Muž školku opustil poté, co personál zavolal policii, zadržen byl nedaleko od zařízení. Jaké byly jeho motivy k činu, policie neuvedla.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Otec, který v pondělí ráno přivedl své dítě do ostravské školky, vzal jako rukojmí jednu z učitelek a ohrožoval ji nožem. Muž se dožadoval policie, jakmile zjistil, že personál zavolal na tísňovou linku, ze zařízení odešel. Krátce poté jej policie zadržela, píše iDnes.

K incidentu došlo krátce před osmou hodinou v mateřské škole v Ostravě-Svinově. Důvody, proč se muž k činu rozhodl, policie nesdělila.

„Operační důstojník přijal na tísňové lince oznámení od personálu, že muž uchopil jako rukojmí jednu z učitelek a požadoval, aby bylo zavoláno na policii. Svou výhrůžku umocnil kapesním nožíkem, kterým ženu ohrožoval,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Ke zranění osob během incidentu nedošlo. Na místo vyrazilo několik policejních hlídek, muže policie zadržela asi 150 metrů od zařízení. Útočník měl negativní test na alkohol i drogy.

„Stejně tak test na drogy dopadl negativně. Muži zákona kapesní nůž zajistili,“ sdělila policejní mluvčí. V současnosti probíhají výslechy a další procesní úkony.

Související témata:

Doporučované