Hlavní obsah

Policie na letišti zadržela čtveřici kvůli napadení ukrajinských dobrovolníků

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Staroměstské náměstí v Praze.

aktualizováno •

Policisté na pražském letišti zadrželi čtyři lidi v souvislosti s incidentem, při kterém rusky mluvící skupinka o víkendu napadla na Staroměstském náměstí dobrovolníky vybírající peníze na pomoc Ukrajině.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Podle nejnovějších zpráv jsou v souvislosti s incidentem zadrženi čtyři cizinci. Policisté je zadrželi na pražském letišti, uvedli to v pondělí odpoledne na sociální síti X.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z několika trestných činů. Na základě zjištěných nových skutečností dojde s největší pravděpodobností k překvalifikování věci,“ stojí v příspěvku.

Pražští kriminalisté se konfliktem mezi dvěma skupinami cizinců, při kterém byli napadeni dobrovolníci vybírající peníze na pomoc Ukrajině u stánku Prague Maidan, zabývají od soboty. „Kriminalisté na případu velmi intenzivně pracují,“ řekla v pondělí ráno Seznam Zprávám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Ke střetu došlo na Staroměstském náměstí, když dobrovolníky napadli rusky mluvící lidé. Incident byl zachycen na videu, které koluje po sociálních sítích.

Organizace Prague Maidan, u jejíhož stánku k potyčce došlo, působí v Česku na podporu Ukrajiny, pro kterou vybírá peníze, napsal server Novinky.cz.

Podle něj je z videí patrné, že lidé zapletení do konfliktu na sebe křičí rusky či ukrajinsky. Další z účastníků, jehož lze vidět na videu, mluví německy a říká, že je Němec.

Server upozornil také na vlákno na sociální síti X údajné přímé účastnice potyčky, která ji v něm a v dalších příspěvcích popsala.

Doporučované