Hlavní obsah

Krajské volby

Průběžné výsledky voleb v ČR
Sečteno 79,88 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
604 696
ODS
92 120
KDU+ODS+TOP 09
85 520
STAN
83 371
Piráti
58 235

Volby do Senátu

Průběžné výsledky 1. kola voleb
Sečteno 63,61 %
Výsledky voleb

Ministrovi pro vědu a výzkum Marku Ženíškovi odešla většina kabinetu

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Ženíšek musí v současné době složit nový tým, zároveň ale musí jako ministr řešit výši rozpočtu na nadcházející rok.

V uplynulých týdnech podle redakce Deníku N skončila většina členů Ministerstva pro vědu a výzkum. Důvodem je odvolání šéfky kabinetu Jany Soukupové.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Po dubnové rezignaci ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09) měl Ministerstvo pro vědu a výzkum vést ekonom Pavel Tuleja. Strana ho ale nakonec nenominovala kvůli publikacím v predátorských časopisech a vedení resortu se chopil poslanec Marek Ženíšek.

V kabinetu ministra pro vědu, výzkum a inovace nyní skončila více než polovina zaměstnanců z desetičlenného úřadu, informoval Deník N. Důvodem je odvolání šéfky kabinetu Jany Soukupové, která o svém konci informovala na sociální síti LinkedIn.

Na svých pozicích v současnosti zůstává dvojice náměstků, Pavel Doleček a Jana Havlíková, téměř celý zbytek úřadu už ale podal výpovědi.

Ženíšek musí v současné době složit nový tým, zároveň musí jako ministr řešit výši rozpočtu na nadcházející rok. Chtěl by ho navýšit, o kolik ale redakci Deníku N odmítl sdělit. Prosadit musí také nové zákony, které v minulých letech vznikaly, zaměřit se chce také na zlepšení PR.

Doporučované