Hlavní obsah

Srážka vlaku s autem na Pardubicku přes hodinu blokovala provoz na koridoru

Foto: Radek Miča, Seznam Zprávy

Kvůli srážce vlaku s autem mezi Uherskem a Zámrskem na Pardubicku byl přerušen provoz na železničním koridoru. Ilustrační fotografie.

Na přejezdu mezi Uherskem a Zámrskem na Pardubicku narazil vlak RegioJet jedoucí z Prahy do Vídně do dodávkového automobilu. Provoz na železničním koridoru byl přerušen.

Článek

Kvůli srážce vlaku s autem mezi Uherskem a Zámrskem na Pardubicku byl ve středu dopoledne déle než hodinu zcela přerušen provoz na železničním koridoru. Nehoda se stala kolem 10:40 na přejezdu se závorami. ČTK o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Provoz sníženou rychlostí byl obnoven po jedné koleji v 11:55. Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala ČTK řekla, že řidič auta byl lehce zraněn, ve vlaku se nikomu nic nestalo.

Na přejezdu narazil vlak RegioJet jedoucí z Prahy do Vídně do dodávkového automobilu. České dráhy některé vlaky odřekly, další jely odklonem mezi stanicemi Choceň a Praha hlavní nádraží. V úseku Zámrsk - Uhersko a zpět byla zavedena kyvadlově náhradní autobusová doprava.

Doporučované