Hlavní obsah

Krizový manažer firmy, která odbavuje na letišti zavazadla, nastoupí v srpnu

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Z Prahy do cílových destinací odletělo devět letadel bez zavazadel. Ilustrační fotografie.

Nový krizový manažer společnosti, která na Letišti Václava Havla odbavuje zavazadla, nastoupí do funkce od srpna. Jeho jméno letiště zveřejní v průběhu příštího týdne.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nový krizový manažer společnosti Czech Airlines Handling (CSAH), která na pražském letišti odbavuje zavazadla, nastoupí v srpnu. Jméno manažera letiště nezveřejnilo. Jeho úkolem bude zejména strategické plánování činností handlingové společnosti v kombinaci s nepravidelností provozu, informovala ČTK mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Letiště se od víkendu potýká se zpožděním při výdeji zavazadel.

Jméno nového krizového manažera letiště podle ředitelky komunikace Letiště Praha Evy Krejčí nezveřejní kvůli jeho stávajícímu pracovnímu závazku. „Veřejnosti ho představíme v průběhu příštího týdne. Manažer s dlouholetou zkušeností z provozu se nicméně s aktuální situací již intenzivně seznamuje,“ uvedla Krejčí.

V neděli večer a začátkem týdne z Prahy do cílových destinací odletělo devět letadel bez zavazadel. V Praze tak zůstalo více než 1000 zavazadel, většinu už letiště do cílových destinací odeslalo. Poslední řádově jednotky zavazadel letiště odešle ještě dnes, řekla ČTK Divíšková. Na letišti se zpožďuje také výdej zavazadel na příletech v provozních špičkách, cestující na ně čekají hodiny. Společnost Czech Airlines Handling podle Divíškové pravidelně informuje o vývoji stavu s odbavením zavazadel představenstvo Letiště Praha.

Zpožděná zavazadla podle Divíškové způsobuje přetížení letového provozu, kvůli kterému se spoje stále zpožďují. Tím se provoz kumuluje do špiček, ve kterých musí letiště upřednostnit nakládku zavazadel.

Doporučované