Hlavní obsah

Kriminalisté vznesli obvinění kvůli loňskému zřícení vyhlídky v Markvarticích

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

Z vyhlídky spadlo před rokem osm dětí a mladistvý praktikant z nedalekého tábora.

Vyhlídková věž v Markvarticích na Děčínsku se zřítila loni v srpnu kvůli přetížení. Zranění táborníci skončili v nemocnici, lékaři je po týdnu všechny propustili.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V souvislosti se zřícením vyhlídky v Markvarticích na Děčínsku, z níž před rokem spadlo osm dětí a mladistvý praktikant z nedalekého tábora, kriminalisté obvinili fyzickou a právnickou osobu pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Informovala o tom Policie ČR na sociální síti X.

„Děčínští kriminalisté po důkladném seznámení se s výsledky znaleckého zkoumání zahájili trestní stíhání fyzické a právnické osoby pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Více informací nebudeme v tuto chvíli sdělovat,“ napsali příslušníci místní policie na X.

Na vyhlídkovou plošinu mohli podle návštěvního řádu maximálně čtyři lidé, ale 3. srpna loňského roku jich tam bylo násobně více. Podlaha přetížené plošiny se pak pod nimi propadla. Zranění táborníci – děti z letního tábora Ranč Radana u obce Veselé, které se k vyhlídce vypravily na stezku odvahy – skončili v nemocnici, po týdnu je všechny lékaři propustili.

Dřevěnou vyhlídkovou věž Triangl, která se nacházela asi 2,5 kilometru od Markvartic, nechala obec později zbourat a odvézt.

Doporučované